Aanz Amstelveen

Nieuwe baan? Kijk eens bij de vacature commercieel medewerker binnendienst

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging zijn er veel verschillende soorten banen te vinden op vacaturesites. Zeker wanneer je gaat kiezen voor een carrière switch en je gaat omscholen kun je veel kanten op. De keuze is soms zelfs teveel, maar we gaan je helpen! Heb je ook al wel eens aan commercieel medewerker binnendienst gedacht?

Wat is een commercieel medewerker?

Een commercieel medewerker is een medewerker die producten of diensten verkoopt binnen een bedrijf. Als commercieel medewerker binnendienst doe je dit voornamelijk vanaf kantoor en via de telefoon. Je bent dus werkzaam op de verkoop- of salesafdeling van een bedrijf. Je belt als commercieel medewerker de klanten op om te verkopen.

Je doet daarnaast ook voorbereidend werk voor de verkoop in de buitendienst. Zo bereid je het werk voor door al contact te hebben met de klanten voordat de verkoper in de buitendienst bij de klant op locatie komt. Zo weet de klant waar ze aan toe zijn en de verkoper ook. Je kunt zo dus al vooraf informatie doorgeven en de afspraak voorbereiden voor je collega’s. Je hoofdtaak is dus voornamelijk ondersteunen in de verkoop van het dienst of product van het bedrijf.

Aan de slag in de binnendienst via een vacature commercieel medewerker binnendienst!

Wanneer je aan de slag wilt als commercieel medewerker binnendienst kun je veel kanten op. Het is een overkoepelende naam voor bijvoorbeeld ook sales support, commercieel frontoffice of inside account manager. Bij zo’n soort vacature commercieel medewerker binnendienst staat er altijd duidelijk omschreven welke taken er bij de functie horen.

Je zult als commercieel medewerker binnendienst altijd op kantoor komen te werken. Je brengt een groot gedeelte van je dag aan de telefoon door en met het beantwoorden van e-mails die binnenkomen. Denk hierbij aan wanneer je een aanvraag van informatie binnen krijgt over een product of dienst wat jullie verkopen. Als reactie op de aanvraag neem je contact met de klant op en geeft ze de informatie die ze nodig hebben. Vaak wordt er dan ook een afspraak ingepland wanneer er een vertegenwoordiger bij het bedrijf langs kan gaan voor eventueel advies op maat.

Omscholen tot commercieel medewerker binnendienst

Er zijn altijd veel vacatures voor commercieel medewerker binnendienst te vinden op vacature sites. Er is dan ook altijd veel vraag naar. Zodra het goed gaat met een bedrijf is vaak het eerste wat aangenomen wordt een commercieel medewerker. Dit omdat je een sterke ondersteunende taak hebt in het team.

Ook wanneer je hier nog niet per se ervaring in hebt, kun je toch vaak bij de binnendienst terecht. Zeker omdat er zoveel vraag naar is willen bedrijven graag investeren om je alles te leren. Dit gebeurt door bijvoorbeeld het aanbieden van cursussen. Zo kun je je ook gewoon omscholen binnen het bedrijf wanneer je nog niet geheel de juiste opleiding of ervaring hebt.

Je doet al het voorbereidende werk voor de verkopers in de buitendienst. Als jij dit werk niet zou doen, dan kan de rest van het team hun werk dus ook niet goed uitvoeren. Je neemt een zeer belangrijke rol aan dus!