Aanz Amstelveen

Investeren, is dat verstandig?

Wanneer je nadenkt over investeren kan het voorkomen dat je jezelf afvraagt of investeren wel verstandig is. Tegenwoordig is geld sparen niet meer echt interessant want het levert weinig tot geen rente op.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om met weinig geld te investeren. En dit zelfs zonder dat je veel risico loopt terwijl je geld voldoende rendement oplevert. Waar je in wilt investeren hangt een beetje van jezelf af.

Het is altijd prettig om geld achter de hand te hebben. Misschien ben je van plan om op korte termijn een nieuwe auto of een huis te gaan kopen. Ook om alvast te investeren in je pensioen is het prettig om met weinig risico je geld te investeren.

Aandelen

Wanneer je wilt gaan beginnen met beleggen kan het een goed idee zijn om te beginnen met het beleggen in aandelen. Er zijn steeds meer mensen die deze vorm van investeren kiezen. Dit komt omdat je wat beleggen betreft helemaal zelf de touwtjes in handen hebt.

Vastgoed

Zou je het wel zien zitten om in vastgoed te gaan investeren, denk dan eens na over vastgoedfondsen. Dit zijn beleggingsfondsen die investeren in vastgoed. Je kan al investeren in vastgoed vanaf 100 euro per maand.

Een van de voordelen waarom deze manier van investeren populair is geworden is omdat je weinig risico loopt. Wat het rendement betreft, dit kan oplopen tot meer dan 8 % in een periode van 7 jaar. Zo kan je dus een behoorlijke winst maken door met weinig risico te investeren.

Beursgang

Nog een manier van investeren met weinig risico is deelnemen aan beursgang. Hierbij gaat het om zowel Europese als Amerikaanse bedrijven. Voor het begin van de veiling koop je aandelen. Zijn ze eenmaal beursgenoteerd, dan kan je aan delen aandelen verdienen door ze te verkopen.

Crypto

Ben je iemand die meer spanning zoekt bij het investeren van je geld, dan is de kans groot dat je door in crypto te investeren een leuke winst maakt. Dit geldt zeker wanneer je actief in deze cryptomunten handelt.

Je kan in dit geval namelijk van de koersschommelingen profiteren. Wel is het zo dat de koers van cryptomunten ontzettend schommelt. Via bepaalde platforms kan je investeren in crypto. Dit is al mogelijk vanaf een inleg van 50 euro.

meer te weten komen

Besparen

Financiële zekerheid