Deze website maakt gebruik van cookies Meer weten over cookies? Klik hier
A A ?

Dr. Willem Dreesweg 2
1185 VB Amstelveen
T 020 5 430 450
F 020 5 430 431
E info@aanz-amstelveen.nl

Keizer Karelpark. Oude Dorp en Patrimonium

Wat doet een wijkcoach?

Als wijkcoach mag ik initiatieven ondersteunen die de wijk prettig maken om in samen te leven. Dat betekent wat concreter:

  • U kunt de wijkcoach makkelijk bereiken: Ik zal als wijkcoach zoveel mogelijk aanwezig zijn op die plaatsen waar wijkbewoners aan het woord zijn of actief zijn. Ook kunt u mij bellen, mailen of aanspreken in een van de wijkcentra. Ik wil namelijk weten wat u belangrijk vindt voor uw wijk en wat er speelt.
  • Bewoners of bewonersgroepen die zich in willen zetten voor de wijk, kunnen bij de wijkcoach terecht met vragen en ideeën.
  • Als wijkcoach probeer ik zoveel mogelijke mensen en groepen in de wijk te leren kennen, zodat ik hen met elkaar kan verbinden. Het is immers niet altijd makkelijk om zomaar op iemand af te stappen of ergens binnen te lopen. De wijkcoach helpt om bruggen te bouwen.
  • De Bewoners Initiatief Groepen zijn een belangrijke samenwerkingspartner, evenals wijkplatforms maar ook mijn collega’s van VITA, de activiteiten coördinator en de sociaal beheerders.

Wie ben ik?

Voor Amstelveen ben ik nieuw, maar in vijf andere gemeentes heb ik al met veel plezier en passie samengewerkt in het ondersteunen van initiatieven uit de wijk. Daar heb ik gezien wat velen natuurlijk al weten: geen gemeente is hetzelfde en geen mens is hetzelfde. Daarom is iedere kennismaking weer boeiend.

Mijn motto is: een wijk is niet alleen om in te wonen, maar vooral om in te leven. Daar waar mensen elkaar kennen, elkaar helpen en weten te inspireren, heeft de wijk meer kleur en warmte, maar krijgen mensen ook meer voor elkaar in veiligheid en zorg.

Heeft u een idee, wilt u een initiatief starten of gewoon kennis maken en kijken wat AanZ voor u of uw groep kan betekenen, u kunt mij makkelijk vinden:

Caron Honold
Werkdagen: ma/di/wo/do
Kantoor: De Buurtkamer KKP
Tel.: 06 23537389