Deze website maakt gebruik van cookies Meer weten over cookies? Klik hier
A A ?

Dr. Willem Dreesweg 2
1185 VB Amstelveen
T 020 5 430 450
F 020 5 430 431
E info@aanz-amstelveen.nl

De wijkcoach van AanZ Amstelveen doet eigenlijk zowel het opbouwwerk als de coördinatie van het welzijnswerk in de wijk. Dit is uw aanspreekpunt voor vragen op het gebied van zelfredzaamheid, participatie en sociale samenhang.

De wijkoach werkt nauw samen met de sociaal werker van het sociale team in de wijk. Samen vervullen zij een belangrijke rol in het ondersteunen van de eigen kracht van wijkbewoners. Met behulp van de eigen omgeving kan kwetsbaarheid worden teruggedrongen of voorkomen worden. De wijkwelzijnscoach richt zich hierbij meer op groepen en de samenleving, terwijl de sociaal werker in de wijk meer individueel gericht is.

De taken van de wijkcoach zijn:

  • In de wijk aanwezig zijn, de wijk en de wensen en specifieke behoeften van de wijk kennen.
  • Kijken naar de krachten en talenten in de wijk en deze zoveel mogelijk inzetten voor welzijnswerk.
  • Analyseren wat de wijk nodig heeft. De wijkcoach verbindt organisaties, instellingen, gemeente en burgers met elkaar en zorgt dat men zich gezamenlijk inzet voor het welzijn en welbevinden van de wijk.
  • Deel uitmaken van het WWZ-wijkteam, de BIG vertegenwoordigen in het wijkplatform en in de nabije toekomst aansluiten op het sociale wijkteam.


De wijkcoach heeft frequent contact met de activiteitencoördinator, bewonersinitiatiefgroepen en de sociaal beheerder om de behoeften van bepaalde groepen aan te geven en over de activiteiten voor kwetsbaren in de wijkcentra.

Vragen? Bel 020-5430450 of mail naar info@aanz-amstelveen.nl