Deze website maakt gebruik van cookies Meer weten over cookies? Klik hier
A A ?

Dr. Willem Dreesweg 2
1185 VB Amstelveen
T 020 5 430 450
F 020 5 430 431
E info@aanz-amstelveen.nl

Welzijn op Recept

Welzijn op Recept is een gerichte verwijzing van de huisarts aan zijn patiënt naar het welzijnswerk en welzijnsactiviteiten door te sturen. Activiteiten als bewegen, vrijwilligerswerk, creatieve activiteiten, samen koken en eten kunnen een helende of aanvullende werking hebben op het genezingsproces van diverse klachten. Denk hierbij aan slecht slapen, stress, spanning, eenzaamheid, sociaal isolement etc. Met dit welzijnsrecept krijgt de patiënt ondersteuning van het welzijnswerk bij het zoeken naar een passende activiteit of oplossing die kunnen helpen de klachten te verlichten. De huisarts heeft hiermee een extra verwijskanaal in handen. 

Wij, Vita en AanZ, zijn enthousiast geworden over de mogelijkheid om mensen met een welzijnsrecept te ondersteunen. In de afgelopen twee maanden keken we hoe we ons ondersteuningsaanbod  kunnen organiseren, voor wie en wat mensen nodig hebben om sterker te worden. Graag delen wij onze bevindingen en willen er met jullie (verwijzers en aanbieders) mee aan de slag gaan om Welzijn op Recept in heel Amstelveen in te voeren. 

Je hebt frisse, nieuwe energie nodig. Of je bent op zoek naar meer gezondheid en balans. Maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken. Of je hebt klachten zonder een direct aanwijsbare lichamelijke oorzaak. In dat geval is Welzijn op Recept een uitkomst.

Met Welzijn op Recept geef je je eigen welzijn een krachtige impuls door met een deskundige coach een nieuwe activiteit te zoeken. Wil je meer bewegen, vrijwilligerswerk, creatieve activiteiten, samen koken en eten, werken in de natuur? Met de coach kijk je welke mogelijkheden en kansen bij jouw leeftijd en leefsituatie passen. Waar krijg je energie van? Welke interesse, talenten en ambities heb je? De coach geeft je net dat duwtje in de rug en spant zich vol enthousiasme – en gratis! -  in om met jou op zoek te gaan naar creatieve oplossingen. Daarbij staan altijd jouw wensen, mogelijkheden en talenten centraal.

Klik hier om de folder te downloaden

En je kunt vrijwel direct ergens aan de slag, want veel bekende organisaties in Amstelveen en omgeving zijn aan Welzijn op Recept verbonden. Ook hier staan enthousiaste mensen voor je klaar. De een zoekt vervoer naar een wekelijks kopje koffie met krantje in de buurtkamer, waar een ander samen knotwilgen wil snoeien. Van alleen al het zien van de 1001 mogelijkheden en ideeën krijgt een mens energie! Kijk maar eens op de lijst hiernaast; er is zeker iets bij waar je meteen blij van wordt omdat je gewoon wéét dat het bij je past. Wil je hulp bij het zoeken en een advies op maat? Zoek je een manier om je welzijn een impuls te geven? Neem dan vrijblijvend contact op met de medewerkers van Vita welzijn en advies of AanZ Amstelveen. Zij helpen je verder.