Deze website maakt gebruik van cookies Meer weten over cookies? Klik hier
A A ?

Dr. Willem Dreesweg 2
1185 VB Amstelveen
T 020 5 430 450
F 020 5 430 431
E info@aanz-amstelveen.nl

Wijkcentrum De Bolder feestelijk geopend

Onder het toeziend oog van 150 betrokkenen hebben Jeroen Brandes, wethouder welzijn, en Henk Bleekemolen, de voorzitter van wijkkoepel Groenelaan, vrijdag 7 april het vernieuwde wijkcentrum De Bolder officieel geopend.  

 


Zij verrichten de opening door voor het gebouw een bolder (een bevestigingspunt voor een schip) te onthullen. Wethouder Brandes: “De Bolder was een van de eerste dossiers waar ik in 2014 mee aan de slag moest. Een van de overwegingen indertijd was om het gebouw helemaal te slopen. Gelukkig hebben we gekozen voor een verbouwing en het resultaat is echt fantastisch. Waar ik ook erg tevreden over ben is de samenwerking met alle betrokken partijen bij het ontwerp en de bouw. Er zijn heel veel mensen bij betrokken geweest, zoals bijvoorbeeld vrijwilligers en de gebruikers van het pand.  Zonder hun inspanningen hadden we dit absoluut niet kunnen realiseren. Wat mij betreft gaan we dit ook in andere wijken zo aanpakken.”

Wijkcentrum de Bolder is enkele jaren geleden door de toenmalige eigenaar Stichting Ontmoetingscentrum Groenelaan (SOG) voor een symbolisch bedrag verkocht aan de gemeente. Een belangrijke voorwaarde was toen dat de gemeente zich verplichtte een ingrijpende verbouwing te financieren.