Deze website maakt gebruik van cookies Meer weten over cookies? Klik hier
A A ?

Dr. Willem Dreesweg 2
1185 VB Amstelveen
T 020 5 430 450
F 020 5 430 431
E info@aanz-amstelveen.nl

van Wijkcoach Hugo van der Kooij

Kunst verbindt!

Op 14 februari jl. onthulden de wethouders Jeroen Brandes en Maaike Veeningen in wijkcentrum Westend een heus kunstwerk in het kader van Community Art met de titel “Westwijk in the Picture”.


Het kunstwerk is het mooie resultaat van een buurtkunstproject waarbij wijkbewoners, onder leiding van beeldend kunstenaars Stephanie Rhode en Jeltje van Houten, kunst maken voor de eigen wijk.

Het idee achter Community Art projecten is dat samen werken aan kunst, mensen verbindt. Het project wil buurtbewoners de kans geven elkaar te ontmoeten, te leren kennen, te waarderen, respect te hebben voor elkaar.

Bij de onthulling haalde Jeltje van Houten de woorden aan van onze burgemeester Mirjam van ’t Veld, die zij sprak tijdens haar nieuwjaarstoespraak en waarin zij de oproep deed te stoppen met het somberen en het negatieve denken maar op te staan en het initiatief te nemen voor een positievere kijk op de dingen en een positieve aanpak: “Onze gemeenschap, waarin mensen opstaan en vragen: wat kan ik bijdragen? Aan wie kan ik mijn ‘micro-vertrouwen’ geven? Uw achtergrond, sekse, religie, geaardheid of beperking maakt niet uit. Ieder mens, zoals u hier aanwezig bent, bezit unieke kwaliteiten en talenten. Talenten die u kunt inzetten in uw straat, buurt, vereniging of club. U geeft Amstelveen kleur, energie en hoop. U allemaal. En wees gerust! Wij doen het niet met 90.000 eenlingen. Wij doen ieder ons deel en ook samen. Mijn droom is een gemeenschap waarin mensen tegen elkaar zeggen: 'Hier ben ik! Ik zie je! Ik draag bij!’”  De burgemeester omschreef dit als Micro-vertrouwen.  

Dit zijn prachtige woorden van onze burgemeester wat precies staat voor wat wij met de Community Art projecten willen bewerkstelligen: het verbinden van mensen! De beiden wethouders sloten zich bij deze woorden aan en zijn trots op het resultaat.
Aan het maken van het kunstwerk deden behalve tal van bewoners uit Westwijk ook cliënten van Ons Tweede Thuis Westwijk, Bewoners van de Dignahoeve en kinderen van Kinderrijk mee.

Het kunstwerk is tot stand gekomen dank zij een financiële bijdrage van het Wijkplatform, Eigen Haard en de gemeente Amstelveen.

Westwijk gefeliciteerd met uw eigen kunstwerk.